DOLAR 34,2694 -0.03%
EURO 37,0638 0.19%
ALTIN 2.998,480,21
BITCOIN 2303635-0,02%
İstanbul
17°

AÇIK

05:54

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yapay zeka haber sunacak

Yapay zeka haber sunacak

Yapay zeka haber sunacak - Kuveyt merkezli haber kanalı Kuveyt News, yapay zekayla çalışan sanal haber sunucusu Fedha'yı tanıttı.

ABONE OL
14 Nisan 2023 00:01
Yapay zeka haber sunacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuveyt News basına yaptığı açıklamada yapay zeka sunucu Fedha’nın test aşamasında olduğunu belirterek internet üzerinden günlük haberleri okuyacağını belirtti. Beyaz tshirt, siyah bir ceket giyen Fedha’nın tanıtım videosunda sarışın olduğu görüldü. Yetkililer, Fedha’nın Kuveytlileri bir araya getiren çeşitliliği yansıttığını ifade etti.Fedha’nın, medya organının Twitter hesabından günlük olarak haber bültenlerini sunması planlandığı ve zamanla Kuveyt aksanıyla konuşmasının beklediği vurgulandı.Tanıtım videosunda Fedha, “Ben Kuveyt’te, Kuwait News’te yapay zeka ile çalışan ilk sunucu olan Fedha. Ne tür haberleri tercih edersiniz? Görüşlerinizi duyalım,” dedi.Aslında, Orta Doğu ülkelerinde sanal spikerin işbaşı yaptığı ilk ülke Mısır oldu. “Kahire 24” haber sitesi, 22 Şubat’ta ilk yapay zeka özellikli haber bültenini yayımladı. Bültenin sanal spikeri Ani, kendini, “Orta Doğu’da medyanın gelişmesi ve ilerlemesi projesi çerçevesinde yapay zeka özellikli haber sunumu yapan ilk spiker” şeklinde tanıttı.Kahire 24 yetkilileri, teknolojideki gelişmeleri yayınlarına yansıtmaya devam edeceklerini ve haber içeriklerinin gün boyu yapay zeka ile aktarılması için çalışacaklarını duyurdu.Katar’ın başkenti Doha’da da 13 Mart’ta düzenlenen Al Jazeera’nın ilk Yapay Zeka Konferansı çerçevesinde dev ekranda görünen sanal spiker ise kendini “Al Jazeera Medya Enstitüsünün kimliğinin temsilcisi” olarak ilan etmişti.Enstitü, sosyal medya hesaplarında, “Sanal spiker İbtikar’ın aramıza katılmasından memnuniyet duyuyoruz” açıklaması yaptı.İbtikar’ın, Al Jazeera’nın önemli spikerlerinden Rawa Auger (Rava Ojey) ile ortaklaşa katıldığı tanıtım bölümündeki başarısı, kanaldaki spiker krizine çözüm olabileceği yorumlarına yol açtı.Katar’daki bir başka sanal spiker Nura ise, 10 Mart’ta Al Jazeera’nın Hastag programında seyircilerin karşısına çıkmıştı.Nura, programda, Massachusetts Teknoloji Enstitüsünden Yapay Zeka Uzmanı Dr. Talib el-Aşkar ile bir röportaj yaptı. Nura’nın uzmana sorduğu sorular arasında “yapay zekanın insanın yerine alıp almayacağı ve bu alandaki korkuların sebepleri” de vardı. (AA)İlginizi ÇekebilirChatGPT ile röportaj yaptık: Yapay zeka ile neler değişecek?İlginizi ÇekebilirÜniversite öğrencisi ChatGPT ile ödev yazdı, bir de kendisi: Aldığı sonuç farkı şaşırttı beyaz Haber internet Kuveyt Twitter yapay zeka

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.