DOLAR 34,2438 -0.11%
EURO 37,0882 0.26%
ALTIN 3.013,010,69
BITCOIN 22908520,52%
İstanbul
15°

AZ BULUTLU

15:49

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Tarihi esir takasında dikkat çeken hamle

Tarihi esir takasında dikkat çeken hamle

Tarihi esir takasında dikkat çeken hamle - Suudi Arabistan esir takası anlaşmasına ek olarak Yemen'e tek taraflı esir iadesi yapacak.

ABONE OL
18 Nisan 2023 00:12
Tarihi esir takasında dikkat çeken hamle
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), Suudi Arabistan’ın Yemen’de savaşan taraflar arasındaki eş zamanlı üç günlük esir takasını takiben tek taraflı bir adım atarak Yemen’e esir iadesi yapacağını açıkladı.ICRC’nin gözetiminde gerçekleşen üç günlük esir takası kapsamında pazar günü sona eren çatışmaların ardından neredeyse 900 esirin iade edilmesi planlanıyor. Esir takası anlaşması, Suudi temsilciler ve İran’ın desteklediği Husiler arasındaki barış görüşmelerinde güven inşaa edilmesi için atılan önemli bir adım.Husilerin dışişleri bakan yardımcısı Twitter’dan yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’da tutuklu bulunan 104 Yemenlinin esir takası anlaşması dışında iade edileceğini belirtti.Savaşan taraflar İsviçre’de geçen ay 887 esirin serbest bırakılması için anlaşmış ve Mayıs’ta daha fazla esirin takas edilmesini görüşme kararı almışlardı. (Reuters)İlginizi ÇekebilirOrta Doğu’da normalleşme rüzgarı… Yemen’de esir takası başladı Günün Trend Videosu Daha fazla göster

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.