DOLAR 34,2794 -0.02%
EURO 37,0574 0.15%
ALTIN 2.997,670,18
BITCOIN 2282204-0,80%
İstanbul
17°

AÇIK

05:54

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yapay zekâ tartışmaları devam ediyor: “Sadece Çin’e faydası olur”

Yapay zekâ tartışmaları devam ediyor: “Sadece Çin’e faydası olur”

Yapay zekâ tartışmaları devam ediyor: “Sadece Çin’e faydası olur” - Yapay zekâ tartışmalarına eski Google yöneticisi de katıldı. Eski CEO Eric Schmidt, yapa zekâyı geliştirmeyi duraklatmanın sadece Çin'e fayda sağlayacağı konusunda uyardı.

ABONE OL
14 Nisan 2023 00:03
Yapay zekâ tartışmaları devam ediyor: “Sadece Çin’e faydası olur”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teknolojinin önde gelen isimleri yapay zekâ konusunda tartışmaya devam ediyor. Elon Musk eşliğinde bir grup sürekli gelişen yapay zekâ için altı aylık durdurma önerisinde bulunurken Bill Gates ise bunun hiçbir işe yaramayacağını belirtmişti.Anlaşılan Gates, durdurmanın bir çözüm olmadığını düşünen tek isim değil. Eski Google CEO’su Eric Schmidt; durdurmanın sadece Çin’e fayda sağlayacağını söyledi ve bunun yerine daha sıkı düzenleme çağrısında bulundu. Schmidt, endüstrinin güvenlik önlemleri geliştirmemesi durumunda politikacıların devreye girmesi gerekeceğini söyledi.Schmidt, Australian Financial Review’e yapay zekânın hızlı gelişimi konusunda endişeli olduğunu söyledi: “Bence işler insanların söylediğinden daha kötü olabilir.”Son aylarda OpenAI’nin ChatGPT’si, Google’ın Bard’ı ve Microsoft’un yapay zeka destekli Bing’inin yanı sıra DALL-E ve Midjourney gibi görüntü oluşturma platformlarının piyasaya sürülmesiyle yapay zekâ kullanımı hızla arttı. Ancak bu kullanım, endişeleri de beraberinde getirdi. Özellikle teknolojinin; önyargı geliştirebileceği, kullanıcılarla tartışabileceği üzerine etik kaygılar artıyor.İlginizi ÇekebilirBill Gates ve Elon Musk yine karşı karşıya… “Yapay zekâyı durdurmak sorunları çözmez”İlginizi ÇekebilirYapay zekânın gazeteciliği sınıfta kaldıİlginizi ÇekebilirYapay zekâ, 300 milyon işin yerine geçecek… En çok avukatlar ve idari işler etkilenecekİlginizi ÇekebilirElon Musk’tan açık mektup: Yapay zeka geliştirmeyi durdurun Bill Gates CEO Çin Elon Musk Google Microsoft yapay zeka

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.